Izumeli smo aspiratore
u malim radionicama.

Za pedeset godina stvorili smo, projektovali i proizveli takve aspiratore koji postaju priznati u industriji i zauzimaju ključnu poziciju u proizvodnji i tehnologiji na globalnom nivou. To je razlog zašto smo lideri u ovom sektoru. Iz tog razloga, u Italiji, jedan od dva aspiratora je Faber aspirator.

Mi smo industrijska grupa prisutna na globalnom nivou u 8 zemalja i na 3 kontinenta sa našim proizvodnim i prodajnim mestima.

Naša ključne vrednosti su predanost, postojanost, posvećenost i dinamičnost, koje su oduvek karakterisale Faber Group.

Promenili smo značenje aspiratora – od jednostavnog kuhinjskog elementa do lepog i funkcionalnog uređaja.

Naši proizvodi su rezultat naše tehnologije, kriterijumi za naš dizajn, parametri našeg kvaliteta.

Naša istorija

Faber’s history is the story of Italian leadership that spans over fifty years.
Our success is made of time and experience.

 • 1955
  1955

  1955. godine Abramo Galassi je osnovao Faber Plast srl. Hteo je da izume nešto novo što će rasti. Sa tri poslovna partnera, i sa samo jednim radnikom, uspeo je da parče plastike pretvori u koristan uređaj za domaćinstvo.

 • 1958
  1958

  Faber je proizveo prvi aspirator od pleksiglasa 1958. godine. Usledila je brza reakcija: Abramo Galassi je pogodio u centar.

 • 1963
  1963

  Faber je proizveo prvi aspirator 1963. godine. Kompanija počinje da raste: u kasnim šezdesetim imala je oko stotinu zaposlenih radnika i kompanija je bila spremna da se pozabavi stranim tržištima.

 • 1972
  1972

  1972. Faber plast postaje Faber SpA Investitori veruju u ideju i pokreću se aktivnosti na realizaciji plana. Faber je naziv za aspiratore u Italiji. Oblast proizvodnje aspiratora je sada industrijska grana.

 • 1982
  1982

  U ranim osamdesetim godinama vršena su velika ulaganja u tehnologiju za automatizaciju proizvodnje i modernizaciju fabrika što je učinilo da Faber nezaustavljivo raste. Flaminia Deutschland postaje operativna.

 • 1987
  1987

  Kompanija FinFaber SpA je osnovana 1987. godine za upravljanje investicijama u Faber SpA i da bi pomovisala rast poslovnih ogranaka u Velikoj Britaniji, Americi i Kanadi.

 • 1990
  1990

  JV je sa vodećim kompanijama u obradi vazduha obeležio prvu polovinu 90-tih godina: Mepamsa u Španiji i Spar u Argentini postale su članice Faber Grupe i otvoren je Flaminia Aspirator Turska.

 • 1996
  1996

  Faber se uključio na azijsko tržište i 1996. godine osnovao je Flaminia Nanjing u Kini a 1997. godine Faber Heatkraft u Indiji.

 • 1999
  1999

  2001. godine Faber preuzima kompaniju Futurum SA, prvu švedsku kompaniju iz ove grane, kao i Mepamsa. Osnovana je Faber Luki, strateški JV u Rusiji za istočnoevropsko tržište.

 • 2001
  2001

  Faber Grupa jača svoju poziciju u Evropi preuzimajući 1998. godine Roblin SA u Francuskoj a 1999. otvara Faber Flavia, agenciju sa sedištem u Atini, Grčka.

 • 2002
  2002

  Izbori su pravi i profesoru Abramu Galasiju je dodeljena nagrada za preduzetnika 2002. godine „za najefikasnije poslovanje na međunarodnom tržištu“.

 • 2004
  2004

  Švajcarski Franke Grupa postaje glavni akcionar Faber SpA u avgustu 2004. godine i potvrđuje zajedničku viziju i jaku sinergiju između ove dve grupe.

 • 2005
  2005

  2005. godine Faber postaje deo Franke Group, gde igra važnu ulogu kao poslovna jedinica.

 • 2013
  2013

  2013. godina – Uspeh postignut u više od 50 godina svog postojanja je sjajan izvor zadovoljstva koji nas podstiče na postizanje još važnih ciljeva. Danas mi zamišljamo, projektujemo i ostvarujemo našu budućnost.

Naša Snaga

Naši aspiratori Vam pružaju ono što smo vam i obećali: izmena vazduha u vašoj kuhinji radi postizanja komfora.

Korporativni identitet Faber se zasniva na doslednosti između naše vizije razvoja i promocije proizvoda i tehnologija, uz poštovanje principa dizajna i funkcionalnosti; i naših vrednosti, koje su se fokusirale na kvalitet proizvoda i usluga, efikasnost i bezbednost pri upotrebi kao i na očuvanje životne sredine.-
Naš identitet je naš prvi i najznačajniji resurs. On podrazumeva našu snažnu posvećenost, hrabre odluke, strast i dinamiku koje svako od nas izražava svaki dan. On označava zadovoljstvo i ponos pripadnosti Faberu.-
Naši aspiratori su prelepi, ergonomični, efikasni, tihi.
Naši aspiratori vam pružaju ono što smo vam i obećali: čist vazduh u vašoj kuhinji i jedinstveni stil.-

Faber u Svetu „Made in Italy“ izuzetnost
za globalnog lidera

Predanost, istrajnost, posvećenost i dinamičnost su oduvek karakterisali Faber Group, čime je u industrijskoj realnosti zauzeo ključno mesto u tehnologiji i proizvodnji.

Grupa je prva u svom sektoru u Italiji, gde je od svaka dva aspiratora – jedan marke Faber i prisutna je, na svetskom nivou, sa sopstvenim brendom uz vodeće domaće brendove kao što su Roblin u Francuskoj, Mepamsa u Španiji i Spar u Argentini.

Posvećenost kompanije i odlučnost da postigne svoje ciljeve dozvolile su joj da iz lokalnog biznisa preraste u evropsko i globalno preduzeće; zahvaljujući kupovini velikog broja proizvodnih lokacija, Faber je prisutan na 3 kontinenta, sa 7 fabrika u 6 zemalja: Italija, Švedska, Francuska, Turska, Indija i Argentina, kao i kancelarija za marketing u Sjedinjenim Američkim Državama i sa predstavništvom u Rusiji.

Trenutna internacionalizacija i otvorenost prema novim izazovima, dovele su Faber u Franke Group u 2005. godini, glavni švajcarski multinacionalni lider u proizvodnji kuhinja. Sistem, u kojem je data važna uloga poslovnim jedinicama za proizvodnju aspiratora.

Dobrodošli u izložbeni salon

Sve od Faber lepote, tehnologija i inovacija može se naći ovde.
Izložbeni salon je napravljen od održivih materijala. Referentno mesto za okupljanje arhitekata i profesionalaca iz ove oblasti.