Fjalori & FAQ

FAQ

Pyetjet me te shpeshta

Aspirator i jashtëm apo riciklues ?
Aspiratori riciklues: Filtron tymrat dhe pastron ajrin me ane te avullit dhe filtrave te karbonit dhe e rikthen ate serish ne kuzhine. Aspiratori jashtem: Nxjerr tymrat dhe avullin jashte kuzhines nepermjet sistemit te tubave te dedikuar
Cfar kapaciteti nxjerrjeje është I nevojshëm?
Një aspirator efektiv garanton të paktën 10 qarkullime të ajrit për orë. Kapaciteti I nxjerrjes duhet të jetë I përshtatshëm për këtë qëllim.*. Një aspirator I cili ofron të paktën 10 qarkullime të ajrit për orë*, pa e rritur nivelin e zhurmës 55dB (A)** është I përshtatshëm. Ne kemi vlerësuar aspiratorët sipas komoditetit të tyre. Për të mësuar më tepër shikoni në “Faber komfort”. Attention: The volume of the kitchen, the length, diameter and number of bends of the pipe to reach the exit hole of the air determine the extraction capacity Check the extraction capacity you need, go to choose the right hood * Fan Handbook - F. Bleier 1998 ** Sound measure - Brüel & Kjaer 1986 / Noise and Vibration Control Engineering - Beranek; ver 1992
Cfarë janë filtrat?
Filtrat janë pjesë integrale e aspiratorit,mirëmbajtja e tyre ndikon në efikasitetin,sigurinë dhe nivelin e zhurmës së aspiratorit. Filtrat e yndyrës Mbrojnë motorrin nga mbetjet e yndyrës gjatë thithjes së ajrit nga aspiratori. Filtrat metalike të aspiratorit Faber (pengesa, kaseta,rregulluesi ose sintetik) sigurojnë kapjen e ciklave të yndyrës. Pengesa dhe kaseta arrijnë të kapin më shumë se 90% te ciklave të yndyrës. Për të mbajtur ato në gjendje të mirë është e mjaftueshme ti lajmë ato me dorë ose në lavastovilje të paktën çdo 2 muaj. Filtrat sintetik që mund të jenë prezent në disa modele të vjetra, nuk mund të lahen.Ato duhet të zëvendësohen kur bllokohen nga yndyra, te paktën çdo 2 muaj duhet bërë ndërrimi I tyre. Filtri kundër aromave (filtri I karbonit) duhet të instalohet vetëm në aspiratorë që kanë opsionin e riciklimit. Ato nuk mund të lahen dhe duhet të zëvëndësohen në mënyrë periodike të paktën çdo 3 muaj. Ku mund ti gjej filtrat? Kerko per sherbim pas shitjes
Faber rekomandon versionin e aspiratorit të jashtëm për këto arsye:
Me efektiv: Nxjerr ajrin e ndotur direkt jashte Me i sigurt: Ai sjell ajrin e paster ne kuzhine dhe siguria eshte e rendesishme sidomos ne vatrat e gatimit me gaz. Me pak zhurme: Ajri kalon pa pengesa duke bere me pak zhurme
Si matet performanca?
Kapaciteti I qarkullimit te ajrit dhe nivelet e zhurmës së aspiratorit Faber, maten në përputhje me standartet ndërkombëtare EC/EN 61591 dhe IEC 60704-3 , të përgatitura në mënyrë speciale për të zbuluar shkallën e perfomancës së aspiratorit. Këto metoda riprodhojnë kushtet tipike të instalimit dhe operacionit,kështu ofrojnë dhe të dhëna aktuale dhe të sakta. Performanca duhet tu referohet këtyre standarteve: Ju mund të mbështeteni në informacione korrekte,të kompletuara si ato që ne deklarojmë. Laboratori jonë është I akredituar nga NEMKO dhe IMQ dhe të gjitha performancat e aspiratorit janë të vlerësuara , duke përfshirë aftësinë e filtrave për të përthithur yndyrën dhe ndriçimin e llampave.
Si ta pastrosh aspiratorin
Eshte e lehte qe ta besh aspiratorin te paster: duhet vetem nje cope e pershtatshme dhe pak detergjent qe nuk permban klorine per te evituar demtimet duhet vetem nje cope e bute dhe detergjent qe nuk permban klorine per te evituar demtimet. por keshilla e faber nuk mbaron me kaq... Nese do rezultat perfekt perdor Clin & Clin. Clin & Clin eshte nje cope e zhvilluar ne laboratoret tane per te pastruar aspiratore me perberje celiku, eshte e domosdoshme qe te jete gjithmone i paster, i shkelqyeshem dhe pa shenja gishtash. gjate aplikimit, Clin & Clin leshon ne siperfaqe nje film special qe do ta mbroje ate per disa jave. Gjate kesaj periudhe, thjesht perdor nje cope te thate cdo dite per te pasur nje aspirator te paster dhe me shkelqim. Detergjenti i perdorur ne indet mbrojtese eshte aprovuar nga kontroll i rrepte i U.S FDA(Food and Drug Administriation) dhe USDA (U.S. Department of Agriculture) dhe mund te perdoret e sigurte per siperfaqe te tjera si vatra, pjanura apo lavaman.
Si ta shmangni zhurmen?
Zhurma prodhohet nga qarkullimi ajrit ne pjesen e brendshme te aspiratorit gjate operacionit. Ne i ndertuam komponentet e brendshem te aspiratoreve ne menyre qe ajri te hasi pak pengesa gjate qarkullimit per te dale dhe ka rezultate te shkelqyera ne termat e eficences dhe pakesimit te zhurmes. Nje menyre efektive per te parandaluar nje rritje te zhurmes , eshte perdorimi i tubave qe nxehin ajrin, (me nje diameter 120-150 mm) Filtrat e konsumuar dhe te ndotur mund te bllokojne qarkullimin e ajrit: Nje pastrim periodik ose zevendesim i filtrave siguron nje qarkullim efikas te ajrit. Ju mund te minimizoni zhurmat duke perdorur teknologjite inovative qe ne zhvillojme dhe kemi patentuar. Per te mesuar me shume, shkoni tek teknologjite per qetesine.

Fjalori

Aksesorët
Aksesorë të ndryshëm për të personalizuar aspiratorin, praktik dhe të lehtë për tu aplikuar. Xhama të përparme, mbrojtës nga spërkatjet mbrapa, dhe raftet mund të zgjidhen të ndara dhe të pershtaten në aspiratorin e instaluar sipas shijeve dhe nevojave tuaja.
Celësi 24
Mënyra elektronike e operacionit të aspiratorit për një qarkullim të vazhdueshëm të ajrit në një qetësi absolute. Ideale për mbrojtjen e mjedisit edhe kur nuk jeni duke gatuar.
Fikja e funksionit me vonese
Kohëmatësi elektronik që fik automatikisht aspiratorin pas kohës së vendosur.
Filtri I yndyrës
Një filtër që mbron motorrin nga yndyra që ndodhet në tymrat dhe në avullin që kalojnë në aspirator. Të gjithë aspiratorët janë të pajisur me një filtër kundër yndyrës.
Filtri karbonit
Këto jane filtra anti-aromatik,janë të montuar vetëm në aspiratoret e riciklueshëm. Ato janë te përbërë nga karboni që thith aromat e rënda.Keto filtra e humbin efektivitetin e tyre pas 3 muajsh funksionimi normal dhe duhet të zëvendësohen.
Filtri pengues
Një filtër metalik I lubrifikuar,I cili ka patenten e Faber, që ofron një efektivitet professional. (Ky filter kap më shumë se 90 % te ciklave te yndyres). Filtri mund të lahet me dorë dhe në lavastovilje.
Intensiteti i shpejtesise
kapacitet I lartë I qarkullimit të ajrit në 10 min, në raste të gatimit special (skuqje/skarë).
Intensive speed
maksimumi I kapacitetit motorrik.
Kapaciteti ajrit
tregon volumin e ajrit që thithet në një orë. Ai matet në metër kub në orë (m³/h).
Kontrollet elektronike
kontrolle që ju lejojne ju të përdorni të gjitha funksionet elektronike të aspiratorit tuaj në një mënyrë të thjeshtë dhe të menjëhershme,ose edhe automatikisht. Aspiratorët e pajisur me kontrolle elektronike kanë një funksion që përmirëson përdorimin komod të aspiratorit.
Kontrolli me pult
Aksesorë që ju lejojnë të kontrolloni në distancë aspiratorin.
Kthimi I ciklave
Ky funksion mbron muret midis sipërfaqes së gatimit dhe aspiratorit nga ciklat e ushqimit gjatë gatimit. Ai është I vendosur në fundin e aspiratorit.
Kube të lehta
Ky sistem ju lejon montim të lehte dhe të sigurtë të pajisjesve.
Lehtësi çmontimi
Sistemi që lejon një heqje të shpejtë te njësisë se ektrsaktimit për një proçes më të lehtë mirëmbajtje.
Ndriçimi
Aspiratorët janë të pajisur me dritë për të ndriçuar sipërfaqen e gatimit. Poshtë pjeses se kokes ,janë të listuara llojet,numrat dhe konsumimi (W).
Niveli I zhurmës
Zhurma e prodhuar nga aspiratori gjatë operacionit shfaqet në dB (A). Zhurma prodhohet më shumë nga shpejtësia e ajrit që krijohet brenda aspiratorit gjatë procesit të aspirimit.
Njësia e ekstraktimit
Opsioni I funksionit të aspiratorit që nxjerr tymërat dhe avullin jashtë nga kuzhina me anë të sistemit të tubave. Kjo është mënyra e përshtatshme e përdorimit
Njësia e ekstraktimit
Instalohet në pjesën e jashtme të aspiratorit,kjo është e kompozuar nga një motor shtytës që lejon hyrjen e ajrit.
Oxhaku
është pjesa e aspiratorit të vendosur sipër trupit: Kjo mbulon njësinë e ekstraktimit dhe pjesën e sistemit të kanalit. Ato janë në madhësi të ndryshme në varësi të lartësisë së tavanit ku është instaluar aspiratori.
Paneli komfort
Jasteku I bllokimit te zhurmes që sëbashku me perimetrin e aspiratorit redukton dëgjimin e zhurmës me 25%.
Përfundimi
Materialet e përshtatshme dhe ngjyrat që karakterizojnë estetikën e aspiratorit tuaj.
Perimetri I aspirimit
Një teknologji që përdor efektin Venturi për të rritur shpejtësinë e thithjes së ajrit duke reduktuar vrimat/te carat ne tub. Ne zhvillojme perimetrin e nxjerre duke vendosur panele sound-proffing per te reduktuar zhurmat e forta. Perimetri I aspirimit lejon qe pajisja te jete estetike dhe te jete e lehte per tu pastruar.
Përshtatës në qoshe
është e nevojshme për instalimin e disa modeleve të veçanta të aspiratorëve që nuk kanë pjesën e duhur mbrapa.
Pjata kulluese
Elementët e përshtatshëm të kulluesit për tu kombinuar me modele të caktuara të aspiratorit.
Pjesa e qetesise
Ky opsion konsiston në 2 jastëkë sound-proofing që reduktojnë dëgjimin e zhurmës me 25%.
Presioni
Aftësia për të dërguar ajrin e përthithur përmes tubave. Presioni matet në Pa (Pascal. 1 Pa = 1 N / m²).
Rafti
Nje mbajtëse zgare metalike për të vendosur pjata dhe garuzhde.
Riciklimi I aspiratorit
Aspiratori punon në atë mënyrë që tymin e filtrave dhe avullin e ajrit e qarkullon në filtrat e karbonit dhe kthehet përsëri në kuzhinë.
Shpejtësia
Rendimenti I motorrit kur ai është në proçes. Sekuenca më e lartë e numrave tregon një kapacitet të shkelqyeshëm ekstraktimi.
Shtypja e butonit në mënyrë mekanike
Kontrollon ndërhyrjen që ju lejojnë të ndizni, rregulloni dhe fikni aspiratorin në mënyrë manuale. Ju mund të ndizni dritën për të ndriçuar pjanurën.
Sistemi Flat air–duct
Tubat special mund të fshihen nga pamja e jashtme ,për të shmangur një pamje jo korrekte në kuzhinë.
Sistemi kanaleve
të gjitha tubacionet që mbartin jashtë ajrin. Diametri I sistemit të kanaleve ndikon në efektivitetin e aspiratorit tuaj. Diametri optimal është 150 mm.
Të dhënat
lerat në (W) të konsumimit të energjisë gjatë operacionit. Vlerat varen nga shpejtësia e përzgjedhur dhe ndezja ose fikja e dritës.
Tipologjia e instalimit
pozicioni I aspiratorit sipër pjanurës: 1. muri 2. qoshe 3. ishull 4. integruar 5. inkaso
Treguesi I filtrit të konsumuar
Drita elektronike që tregon se filtrat duhen zëvendësuar.
Trupi
Pjesët e aspiratorit që përmbanjnë njësinë e ekstraktimit dhe transportojnë ajrin. Në sipërfaqen e tij gjendet kontrolli I opsioneve