Ne i shpikëm aspiratorët
në një dyqan të vogël.

Për 60 vjet ne kemi krijuar, dizenjuar dhe prodhuar aspiratorë për tu kthyer në një realitet industrial duke zënë një pozicion kyç në prodhimin dhe teknologjinë globale. Prandaj ne jemi liderë në sektor. Për këtë arsye, në Itali, një nga dy aspiratorë është aspirator Faber.

Ne jemi një grup industrial i prezantuar ndërkombëtarisht në 8 kombe dhe 3 kontinente me qëndrat tona të prodhimit dhe tregëtimit.

Forcat tona kryesore janë përkushtimi, fortësia, dedikimi dhe dinamizmi, që kanë karakterizuar gjithmonë Faber Group.

Ne transformuam serinë e aspiratorëve nga një element i thjeshtë inkaso në një pajisje të bukur dhe funksionale.

Produktet tona janë arsyeja e teknologjisë tonë, kriteret e dizajnit tonë, parametrat e cilësisë tonë.

Historia jonë

Historia e Faber është historia e udhëheqjes italiane që shtrihet në mbi pesëdhjet vjet.
Suksesi ynë është i përbërë nga koha dhe eksperienca.

 • 1955
  1955

  Ne 1955 Abramo Galassi themeloi Faber Plast shpk. Ai synonte krijimin e diçkaje te re dhe te zhvillohej. Ne bashkepunim me tre ortake dhe me  punen e nje punonjesi te vetem, perpunoi plastiken duke prodhuar objekte per shtepine.

 • 1958
  1958

  Faber prodhon aspiratorin e parë plexiglas në 1958. Përgjigja është e menjëhershme: Abramo Galassi kishte qëlluar në shenjë.

 • 1963
  1963

  Faber prodhon aspiratorin e parë thithës në 1963. Kompania rritet: në fund të viteve 60, janë rreth njëqind punëtorë dhe kompania është gati për të hyrë në tregjet e huaja.

 • 1972
  1972

  Faber plast kthehet në Faber SpA në 1972. Investitorët kanë krijuar besim dhe aktiviteti ka marrë zhvillim të madh. Faber është emri më i njohur për aspiratorët në Itali. Sektori është tashmë një realitet industrial.

 • 1982
  1982

  Në fillim të viteve 80′ investimet e mëdha në teknologji për të automatizuar prodhimin dhe për të modernizuar fabrikat e bëjnë rritjen e Faber të pandalshme. Flaminia Deutschland (Gjermani) bëhet partner.

 • 1987
  1987

  Fabrika FinFaber SpA është themeluar në 1987 për të menaxhuar investimet në Faber SpA dhe për të promovuar rritjen e degëve tregtare në Britani, SHBA dhe Kanada.

 • 1990
  1990

  Sipërmarrje e përbashkët me kompanitë lidere në trajtimin e ajrit karakterizojnë gjysmën e parë të viteve 90′: Mepamsa në Spanjë, Spar në Argjentinë bëhen pjesë e Faber Group dhe hapet kompania Flaminia Aspirator në Turqi.

 • 1996
  1996

  Faber synon tregjet Aziatike dhe në 1996 themelon Flaminia Nanjing në Kinë dhe në 1997 Faber Heatkraft në Indi.

 • 1999
  1999

  Në 2001 Faber merr përsipër Futurum SA, kompaninë e parë Suedeze e sektorit, gjithashtu edhe Mepamsa. Është themeluar Faber Luki, një sipërmarrje strategjike në Rusi për tregjet e Europës Lindore.

 • 2001
  2001

  Faber Group forcon pozicionin e tij në Europë duke marrë përsipër në vitin 1998 Roblin SA në Francë, dhe duke hapur në 1999 Faber Flavia, një agjensi tregtare me bazë në Athinë, Greqi.

 • 2002
  2002

  Zgjedhjet e testit janë të duhurat dhe Profesor Abramo Galassi nderohet me çmimin Sipërmarrësi i Vitit 2002 “për planet më efektive të biznesit në tregjet ndërkombëtare”.

 • 2004
  2004

  Swiss Franke Group bëhet aksionieri Faber SpA in August 2004 and confirms the common vision and strong synergies between the two groups

 • 2005
  2005

  In 2005 Faber becomes totally part of the Franke Group, in which it plays an important role as Business Unit.

 • 2013
  2013

  2013 – The success achieved in more than 50 years of history are a great source of satisfaction which spurs us to more important goals. Today we imagine, design and realize our future.

Pikat e Forta

Aspiratorët tanë transmetojnë atë që ne premtojmë: ata ndryshojnë ajrin në kuzhinë duke e kthyer në komfort.

Identiteti i korporatës Faber është bazuar në qëndrueshmërinë midis vizionit tonë për të zhvilluar dhe promovuar produktet dhe teknologjitë që gjithmonë respektojnë parimet e dizajnit dhe funksionalitetit; dhe vlerave tona, që përqëndrohen në cilësinë e produkteve dhe shërbimeve, efikasitetit dhe sigurisë në përdorim dhe respektit për ambjentin.-
Identiteti ynë është aseti ynë parësor dhe më i rëndësishëm. Kjo i shtohet dhe përkushtimit tonë të fortë, vendimeve guximtare, pasionit dhe dinamizmit që secili prej nesh shpreh çdo ditë. I shtohet kënaqësisë dhe krenarisë së qënurit pjesë e Faber.-
Aspiratorët tanë janë të bukur, ergonomikë, efektivë dhe të qetë.
Aspiratorët tanë transmetojnë premtimin tonë: pastrojnë ajrin në kuzhinën tuaj dhe kanë stil unik.-

Faber nëpër botë Përsosmëri Made in Italy
për një lider botëror

Zotimi, forca, dedikimi dhe dinamizmi kanë karakterizuar gjithmonë Faber Group, duke e bërë një realitet industrial që zë një pozicion kyç në prodhimin dhe teknologjinë botërore.

Grupi është i pari në sektorin e tij në Itali, ku një prej dy aspiratorëve është Faber, dhe është i pranishëm në mbarë botën me markën e tij dhe markat udhëheqëse lokale si Roblin në Francë, Mepamsa në Spanjë dhe Spar në Argjentinë.

Dedikimi dhe vendosshmëria e kompanisë për të arrirë qëllimet e saj e kanë lejuar të rritet nga një biznes lokal në një sipërmarrje Europiane dhe botërore; falë sigurimit të një sërë vendesh Faber Group është i pranishëm në 3 kontinente, me 7 fabrika në 6 shtete: Itali, Suedi, Francë, Turqi, Indi dhe Argjentinë, plus një zyrë marketingu në Shtetet e Bashkuara dhe një zyrë përfaqësuese në Rusi. Ndërkombëtarizimi i vazhdueshëm dhe qasja ndaj sfidave të reja e sollën Faber në Franke Group në 2005, një lider i madh ndërkombëtar Zvicerian në Sistemet e Kuzhinave, në të cilin ka marrë rolin e rëndësishëm të Njësisë së Biznesit të Aspiratorëve.

MIRESEVINI NE SHOWROOM

Ketu mund te gjeni gjithe bukurite e Faber, teknologjine dhe risine!
Nje showroom realizuar nga materiale te qendrueshme. Nje vend takimi per arkitekte dhe profesioniste te ketij sektori.