Shpikës të aspiratorëve të kuzhinës

Historia e Faber – me të filloi dhe historia e aspiratorëve të kuzhinës – filloi kohë më parë në një punishte të vogël. Që nga ajo kohë kanë kaluar disa vite. Dekada në fakt, gjatë së cilës jemi fokusuar në përmirësim të dizajnit, funksionalitetit dhe cilësisë së aspiratorëve tanë. Mesa duket kemi bërë një punë të mire pasi sot ne jemi një nga prodhuesit më të mëdhenj në botë të aspiratorëve. Faber ka qenë kompania e parë e cila ka prodhuar aspiratorë kuzhine po ashtu edhe sot vazhdojmë të jemi të parët për cilësinë dhe sasinë e prodhuar.
Në Itali,një në dy aspiratorë është Faber.

KRIJOJMË NJË BOTË MË TË MIRË

Kur krijuam aspiratorët e kuzhinës ne projektuam një bote të re. Nga ajo kohë ne e transformuam aspiratorin nga një pajisje e thjeshtë në një pajisje thelbësore në kuzhinë, e sigurt, me stil dhe funksionale. Inovacioni është në AND-në tonë. Ne duam të ardhmen dhe e duam tani!

Kjo është arsyeja pse ne jemi në kërkim të ideve të reja, perfitimit të njohurive të reja dhe zbulimit të tregjeve te reja. Grupi Faber i industrive është i pranishëm në 8 vende dhe në 3 kontinente, prandaj mund të themi me bindje të plotë që ndodhemi në të gjithë botën.

Gjithashtu falë përkushtimit, këmbnguljes, pasionit dhe dinamizmit, ne vazhdojmë të rritemi.

FABER, LIDER
NË CILËSINË E AJRIT DHE MIRËQËNIES.

FABER LOCATION

HEADQUARTER
Fabriano – ITALY

COMMERCIAL OFFICE
Hudson – USA
Chambly – FRANCE
Istanbul – TURKEY
Moscow – RUSSIA
Pune – INDIA

PLANT
Sassoferrato – ITALY
Manisa – TURKEY
Villedieu-les-Poêles – FRANCE
Byske – SWEDEN
Kaluga – RUSSIA
Pune – INDIA
San Luis – ARGENTINA
San Luis Potosí  – MEXICO

SHFRYTËZIMI I VITEVE PËR NJË QËLLIM TË MIRË

Historia e Faber është një histori arritjesh dhe suksesi ndër vite. Gjashtëdhjetë vite, në fakt, që na kanë dhënë një eksperiencë unike dhe një sukses të pakrahasueshëm. Gjatë kësaj kohe, çdo produkt i ri, na ka sjellë një më hap afër perfeksionit duke na dhënë një vision dhe pikëpamje të re. Kërkesa e Faber për cilësi dhe inovacion, ka qënë si një fllad me ajër të pastër për shtëpinë.

 • 1955
  1955

  Ne 1955 Abramo Galassi themeloi Faber Plast shpk. Ai synonte krijimin e diçkaje te re dhe te zhvillohej. Ne bashkepunim me tre ortake dhe me  punen e nje punonjesi te vetem, perpunoi plastiken duke prodhuar objekte per shtepine.

 • 1958
  1958

  Faber prodhon aspiratorin e parë plexiglas në 1958. Përgjigja është e menjëhershme: Abramo Galassi kishte qëlluar në shenjë.

 • 1963
  1963

  Faber prodhon aspiratorin e parë thithës në 1963. Kompania rritet: në fund të viteve 60, janë rreth njëqind punëtorë dhe kompania është gati për të hyrë në tregjet e huaja.

 • 1972
  1972

  Faber plast kthehet në Faber SpA në 1972. Investitorët kanë krijuar besim dhe aktiviteti ka marrë zhvillim të madh. Faber është emri më i njohur për aspiratorët në Itali. Sektori është tashmë një realitet industrial.

 • 1982
  1982

  Në fillim të viteve 80′ investimet e mëdha në teknologji për të automatizuar prodhimin dhe për të modernizuar fabrikat e bëjnë rritjen e Faber të pandalshme. Flaminia Deutschland (Gjermani) bëhet partner.

 • 1987
  1987

  Fabrika FinFaber SpA është themeluar në 1987 për të menaxhuar investimet në Faber SpA dhe për të promovuar rritjen e degëve tregtare në Britani, SHBA dhe Kanada.

 • 1990
  1990

  Sipërmarrje e përbashkët me kompanitë lidere në trajtimin e ajrit karakterizojnë gjysmën e parë të viteve 90′: Mepamsa në Spanjë, Spar në Argjentinë bëhen pjesë e Faber Group dhe hapet kompania Flaminia Aspirator në Turqi.

 • 1996
  1996

  Faber synon tregjet Aziatike dhe në 1996 themelon Flaminia Nanjing në Kinë dhe në 1997 Faber Heatkraft në Indi.

 • 1999
  1999

  Në 2001 Faber merr përsipër Futurum SA, kompaninë e parë Suedeze e sektorit, gjithashtu edhe Mepamsa. Është themeluar Faber Luki, një sipërmarrje strategjike në Rusi për tregjet e Europës Lindore.

 • 2001
  2001

  Faber Group forcon pozicionin e tij në Europë duke marrë përsipër në vitin 1998 Roblin SA në Francë, dhe duke hapur në 1999 Faber Flavia, një agjensi tregtare me bazë në Athinë, Greqi.

 • 2002
  2002

  Zgjedhjet e testit janë të duhurat dhe Profesor Abramo Galassi nderohet me çmimin Sipërmarrësi i Vitit 2002 “për planet më efektive të biznesit në tregjet ndërkombëtare”.

 • 2004
  2004

  Në Gusht të 2004 grupi Zviceran Franke bëhet aksioneri kryesor i Faber Spa dhe konfirmon vizionin e përbashkët dhe lidhjen e fortë midis dy grupeve

 • 2005
  2005

  Në 2005 Faber bëhet totalisht pjesë e Grupit Franke, tek i cili ka një rol të rëndësishëm si Njësi Biznesi.

 • 2013
  2013

  2013 – Sukseset e  arritura në më shumë se 50 vjet histori janë burim sadisfaksioni  dhe nxitje për të realizuar objektiva edhe më të rëndësishëm. Sot ne imagjinojmë, krijojmë dhe projektojmë të ardhmen tonë.

DIZAJNI

’FORMA NDJEK FUNKSIONIN’’,
THËNIE E NJË ARKITEKTI TË SHKËLQYER AMERIKAN
LOUIS HENRY SULLIVAN

CILËSI

TE FABER,TEKNOLOGJIA,
DIZAJNI DHE CILËSIA
SHËRBEJNË PËR NJË QËLLIM TË VETËM.
PRODUKTET TONA.

KONTROLLI I CILËSISË