PRONALAZAČI KUHINJSKIH ASPIRATORA

Priča o Faberu, a samim tim i priča o kuhinjskim apiratorima, počela je odavno u maloj radnji. Od tad je prošlo nekoliko godina, tačnije decenija, tokom kojih smo bili fokusirani na poboljšanje dizajna, funkcionalnosti i kvaliteta naših aspiratora. I izgleda da smo uradili dobar posao, jer danas smo jedan od najboljih svetskih proizvođača aspiratora. Faber je prva kompanija koja počela da pravi kuhinjske aspiratore, i dalje smo broj jedan u svetu i po kvalitetu i po kvantitetu istih.
U Italiji jedan od dva aspiratora je Faber aspirator.

STVARAMO BOLJI SVET

 

Stvorili smo potpuno novi svet kada smo izumeli kuhinjske aspiratore. Tako smo od aspiratora kao skromnog kuhinjskog uređaja stvorili neophodni kuhinjski element, bezbedan, stilizovan i funkcionalan. Stvaranje je u našoj DNK. Mi želimo budućnost i želimo je sada!

I zato smo u stalnoj potrazi za novim idejama, znanjima i zato stalno ispitujemo nova tržišta.

Faber grupa je prisutna u 8 zemalja na tri kontinenta tako da slobodno možemo reći da smo globalni industrijski lideri. A zahvaljujući našoj posvećenosti, upornosti, strasti i dinamičnosti, mi i dalje rastemo.

FABER, LIDERI
U KVALITETU VAZDUHA I BLAGOSTANJU.

ISKUSTVO JE NAŠA PREDNOST

Faber priča se razvija i raste sa godinama postojanja. Šezdeset godina postojanja, u stvari, daju nam jedinstveno iskustvo  i donose nam uspeh bez konkurencije. Tokom vremena svaki novi proizvod je za nas bio korak bliže savršenstvu i davao nam je nove vizije i ideje. Faberova stalna potraga za kvalitetom i inovacijama je bila dah svežeg vazduha za vaše domove.

 • 1955
  1955

  1955. godine Abramo Galassi je osnovao Faber Plast srl. Hteo je da izume nešto novo što će rasti. Sa tri poslovna partnera, i sa samo jednim radnikom, uspeo je da parče plastike pretvori u koristan uređaj za domaćinstvo.

 • 1958
  1958

  Faber je proizveo prvi aspirator od pleksiglasa 1958. godine. Usledila je brza reakcija: Abramo Galassi je pogodio u centar.

 • 1963
  1963

  Faber je proizveo prvi aspirator 1963. godine. Kompanija počinje da raste: u kasnim šezdesetim imala je oko stotinu zaposlenih radnika i kompanija je bila spremna da se pozabavi stranim tržištima.

 • 1972
  1972

  1972. Faber plast postaje Faber SpA Investitori veruju u ideju i pokreću se aktivnosti na realizaciji plana. Faber je naziv za aspiratore u Italiji. Oblast proizvodnje aspiratora je sada industrijska grana.

 • 1982
  1982

  U ranim osamdesetim godinama vršena su velika ulaganja u tehnologiju za automatizaciju proizvodnje i modernizaciju fabrika što je učinilo da Faber nezaustavljivo raste. Flaminia Deutschland postaje operativna.

 • 1987
  1987

  Kompanija FinFaber SpA je osnovana 1987. godine za upravljanje investicijama u Faber SpA i da bi pomovisala rast poslovnih ogranaka u Velikoj Britaniji, Americi i Kanadi.

 • 1990
  1990

  JV je sa vodećim kompanijama u obradi vazduha obeležio prvu polovinu 90-tih godina: Mepamsa u Španiji i Spar u Argentini postale su članice Faber Grupe i otvoren je Flaminia Aspirator Turska.

 • 1996
  1996

  Faber se uključio na azijsko tržište i 1996. godine osnovao je Flaminia Nanjing u Kini a 1997. godine Faber Heatkraft u Indiji.

 • 1999
  1999

  2001. godine Faber preuzima kompaniju Futurum SA, prvu švedsku kompaniju iz ove grane, kao i Mepamsa. Osnovana je Faber Luki, strateški JV u Rusiji za istočnoevropsko tržište.

 • 2001
  2001

  Faber Grupa jača svoju poziciju u Evropi preuzimajući 1998. godine Roblin SA u Francuskoj a 1999. otvara Faber Flavia, agenciju sa sedištem u Atini, Grčka.

 • 2002
  2002

  Izbori su pravi i profesoru Abramu Galasiju je dodeljena nagrada za preduzetnika 2002. godine „za najefikasnije poslovanje na međunarodnom tržištu“.

 • 2004
  2004

  Švajcarski Franke Grupa postaje glavni akcionar Faber SpA u avgustu 2004. godine i potvrđuje zajedničku viziju i jaku sinergiju između ove dve grupe.

 • 2005
  2005

  2005. godine Faber postaje deo Franke Group, gde igra važnu ulogu kao poslovna jedinica.

 • 2013
  2013

  2013. godina – Uspeh postignut u više od 50 godina svog postojanja je sjajan izvor zadovoljstva koji nas podstiče na postizanje još važnih ciljeva. Danas mi zamišljamo, projektujemo i ostvarujemo našu budućnost.

DIZAJN

PO REČIMA
VELIKOG AMREIČKOG ARHITEKTE
LUISA HENRIJA SULIVANA
“OBLIK PRATI FUNKCIIONALNOST”

KVALITET

U FABERU, TEHNOLOGIJA,
DIZAJN I KVALITET
SLUŽE SVRSI.
TO SU NAŠI PROIZVODI.